Редактор: e-mail: снимка: БулфотоДо края на седмицата ще бъдат определени хотели, които

...
Редактор: e-mail: снимка: БулфотоДо края на седмицата ще бъдат определени хотели, които
Коментари Харесай

Хотели стават временни болници за COVID-19, в София ще са поне два

Редактор: 

e-mail: 

фотография: Булфото

До края на седмицата ще бъдат избрани хотели, които могат да одобряват заболели с ковид и да бъдат лекувани там. Става въпрос за по-леки случаи, изясни в студиото на Нова телевизия вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.

Става въпрос за хотели две и три звезди, въпреки че подготвеност за присъединяване в тази скица за декларирали и от огромни вериги 5-звездни хотели. Разходите за настаняването на пациенти ще бъдат поети от страната, като хотелите ще се договарят с Министерството на здравеопазването. В София карантинните хотели ще са най-малко два, сподели още Николова. Тя изясни, че това е много по-добър вид от разпъването на полеви лечебни заведения в спортни зали като „ Арена Армеец “.

През лятото имаше избрани такива хотели в огромните морски курорти, напомни министърът. Те обаче не са употребявани, тъй като за целия сезон не е открит нито един случай на екскурзиант с COVID-19.

Около 250 милиона ще бъдат загубите от зимния туристически сезон, това демонстрира досегашния брой на предварителните записвания, сподели Марияна Николова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР